Wat is World Press Photo?

De World Press Photo tentoonstelling is het resultaat van een jaarlijks, wereldwijd uitgeschreven competitie voor professionele nieuws- en documentaire fotografen. De winnaars van deze wedstrijd vertegenwoordigen het beste van wat de persfotografie de wereld te bieden heeft. Prachtige, ontroerende en ook schokkende beelden wisselen elkaar af.

Waar bestaat de fototentoonstelling uit?

De tentoonstelling toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport.
In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend.

Waar kan ik toegangstickets kopen?

De tickets voor de World Press Photo tentoonstelling kunt u vooraf kopen via: https://www.willem-twee.nl/event/world-press-photo-bosch-2/

Daarnaast kunt u de kaartjes ook bij de entree balie van de Willem Twee kopen.
Adres: Boschdijkstraat 100, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch

Is mijn museumkaart, CJP of een andere (kortings-)kaart geldig?

Vanwege het tijdelijke karakter van de tentoonstelling en de mogelijkheden die de Willem Twee biedt bij kaartverkoop zijn kortingskaarten zoals de museumkaart helaas niet geldig.

Er gaat iets mis bij het kopen van een ticket, waar moet ik terecht?

Mocht je vragen hebben die gaan over de wijze waarop een ticket gekocht kan worden kan je deze het beste bij de Willem Twee stellen. Zij zijn verantwoordelijk voor de kaartverkoop.

Wanneer je echter ergens niet tevreden over bent horen wij dat graag van je zodat we hier zelf achteraan kunnen gaan.

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van de foto-exposities in de Willem Twee, waaronder de World Press Photo tentoonstelling,  zijn: maandag: 13.00 tot en met vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur; zaterdag en zondag: 11.00 tot 17.00 uur.

Kan ik worden geconfronteerd met aanstootgevende beelden? 

Sommige werken binnen de tentoonstellingen bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren.
Bij de World Press Photo tentoonstelling is een suppoost aanwezig die u, binnen deze tentoonstelling, hierover verder kan informeren.

Kan ik op de locatie iets eten of drinken?

Zowel bij de Willem Twee als bij het Werkwarenhuis kunt u voorafgaand of na uw tentoonstelling bezoek een hapje/drankje nuttigen.

Is het programma toegankelijk voor mindervaliden?

Alle programma onderdelen binnen de Willem Twee zijn toegankelijk voor minder validen. Voor het bezoeken van de World Press Photo tentoonstelling kan gebruik gemaakt worden van een lift.

De de dubbelexpositie “BEING HUMAN” bij het Werkwarenhuis is enkel bereikbaar via een trap en hierdoor helaas dus minder goed toegankelijk voor mindervaliden.

De TLKSHW in het Werkwarenhuis is wel goed toegankelijk voor mindervaliden.

Mag ik fotograferen in de expositieruimte?

Ja, dat mag, zonder flits en statief en enkel als het voor eigen gebruik is.
Heeft u voor professioneel/commercieel gebruik beeld nodig, dan kunt u een mail sturen naar stichtingwereldbeelden@gmail.com.

Waar vind ik meer informatie over de fotowedstrijd Brabant in Beeld?

‘Brabant in Beeld’ is een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland.

Meer informatie (waaronder het reglement) vind je hier: https://www.bd.nl/brabant/op-zoek-naar-pareltjes-voor-fotowedstrijd-brabant-in-beeld~ae3139fd/