Stichting Wereldbeelden roept amateur- en professionele fotografen, studenten aan fotografie- en kunstopleidingen en fotografie cursisten aan Centra voor de Kunsten in Noord-Brabant op, hun Brabant in beeld te brengen.

Los van de World Press Photo tentoonstelling in Den Bosch organiseert Stichting Wereldbeelden een eigen fotowedstrijd, Brabant in Beeld. Amateur- en professionele fotografen kunnen in zes verschillende categorieën foto’s insturen. In elke categorie worden door een vakjury drie genomineerden gekozen. Het werk van deze fotografen zal gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling te zien zijn in de Willem Twee. Daarnaast dingen alle genomineerden mee naar door Canon beschikbaar gestelde camera.

‘Brabant in Beeld’ is een idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland.

“Er zijn veel talentvolle fotografen in Brabant”, zegt Claire van Nunen van Stichting Wereldbeelden. “We willen ze graag een podium bieden. En tegelijkertijd vragen we ze een blik te werpen op Brabant. Het moeten World Press-waardige foto’s zijn. Foto’s die niet misstaan op de voorpagina van de krant.”

De foto moet in Brabant gemaakt zijn of legt een directe link met de provincie. En het beeldmateriaal moet in 2017 gemaakt zijn.

“De foto’s refereren aan Brabant, in onderwerpkeuze, aanleiding of thematiek”, zegt Ruud Geven van Stichting Wereldbeelden. “Een hele uitdaging voor de fotograaf, maar we verwachten zeker dat er pareltjes tussen zullen zitten. We denken dat mensen ons zullen verrassen.”