FOTOWEDSTRIJD Zijn spijkerbroeken slijten snel. Professioneel fotograaf Dolph Cantrijn uit Tilburg gaat vaak op z’n knieën om de perfecte foto te maken. Speciaal voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld geeft hij tips hoe je de perfecte foto kunt maken.

,,De meeste mensen registreren alleen maar. Ze zien een mooi plaatje en maken daar een foto van. Een echte fotograaf kijkt eerst goed. Wat is de perfecte compositie, hoe ziet de achtergrond eruit, wat doe de lichtinval en vanuit welk perspectief kan ik de foto het beste maken? Pas als ik alles op een rijtje heb, klik ik. En soms moet ik daar gekke posities voor innemen.”

Inmiddels hebben veel (amateur)fotografen een foto ingestuurd voor Brabant in Beeld. Deze fotowedstrijd is een unieke kans om te laten zien wat je in huis hebt. De winnende foto’s zijn namelijk te zien tijdens de World Press Photo tentoonstelling in de Willem Twee in Den Bosch.

Een laatste tip van Cantrijn: ,,Wees geduldig. Probeer in de drukte juist de rust te vinden. Een goede foto is zelden een lucky shot. Je moet er juist de tijd voor nemen. Fotograferen is vooral goed kijken.”

Kijk voor deelname aan Brabant in Beeld op: bd.nl/brabantinbeeld.