In de TLKSHW van NOS verslaggever Martijn van der Zande zijn twee topfotografen te gast;  Ruud van Empel en Raymond Rutting. Vic Willems komt liedjes zingen en Mijke Pol draagt een column voor.

 

Over de topfotografen

Ruud van Empel is kunstfotograaf. Zijn werk hangt in musea over de hele wereld. In 2014 had de Bredanaar een grote overzichtstentoonstelling in het Noord-Brabantsmuseum in Den Bosch. In zijn foto’s creëert Van Empel zijn eigen wereld. Honderden losse onderdelen vormen samen één krachtige foto. In zijn landschappen spelen onschuldig ogende kinderen vaak een hoofdrol.

Raymond Rutting reist al tientallen de hele wereld over om onder andere voor de Volkskrant foto’s te maken. Van de oorlog in Afghanistan, tot hongersnoden in Afrika tot staatsbezoeken van de Koninklijke Familie, Rutting was erbij. Hij werd in 1997 en 2004 uitgeroepen tot fotograaf van het jaar en heeft in verschillende categorieën van de Zilveren Camera prijzen gewonnen.

 

Praktische info

De toegang tot de TLKSHW is gratis. De inloop is vanaf 14.30 uur. Het werkwarenhuis is te vinden aan de Tramkade 24 in Den Bosch. Dat is op steenworp afstand van de Willem Twee, de plek waar de World Press Photo tentoonstelling vanaf zaterdag 18 november te zien is.