Hij verhuisde afgelopen jaar naar Den Bosch. Maar ach. Wat zou ‘thuis’ kunnen betekenen voor iemand die al vijftien jaar de halve wereld afrijst om ons te kunnen tonen wat zich daar afspeelt? Hij deed verslag van de Coltan-mijnen in Congo, was in Mali met de Nederlandse militaire missie en werkte in Somalië en Darfur. Gedurende de afgelopen 15 jaar fotografeerde hij in 26 Afrikaanse landen. Hij is co-auteur van 2 boeken: ‘Bloedmobieltjes, Coltan in Congo’, en een boek over Darfur: “Welkom in Darfur, dit is ons leven” Zijn laatste grote project is de documentaire Che in Congo, over de nalatenschap van Che Guevara’s revolutionaire praktijken in het Afrikaanse land (www.cheincongo.com) die recentelijk zijn wereldpremiere beleefde tijdens het Cape Town film festival. Zie ook: www.janjosephstok.com

Wereldse beelden

Verwacht een avond vol beeld! Jan-Joseph Stok vertelt over zijn vak en de moeilijke, vaak onveilige omstandigheden waaronder hij dat uitoefent, over de verhalen waar hij met zijn camera verslag van doet en over wat het betekent om je zo kwetsbaar op te stellen in een tijd waarin het witte opstrijklabel “PRESS” nauwelijks nog bescherming biedt.

Programma

  • 19.30-20.00 uur: Inloop
  • 20.00-20.45 uur: Jan-Joseph Stok spreekt over zijn werk.
  • 20.45-21.30 uur: Q&A met Jan-Joseph Stok.
  • 21.30 uur: drankjes en napraten.

Locatie

RUW, powered by BiEB:
STADSBIBLIOTHEEK DEN BOSCH.
Hinthamerstraat 72.
Zie: http://www.ruwdenbosch.nl/contact