“Het aantal bezoekers zegt genoeg. Het laat zien dat de inwoners en bezoekers van Den Bosch een expositie met deze wereldse blik weten te waarderen.” zegt Ruud Geven, voorzitter van Stichting Wereldbeelden.

 

World Press Photo in Willem Twee muziek en beeldende kunst

Directeur Henri Broeren van Willem Twee muziek en beeldende kunst is uiteraard ook blij met het hoge aantal bezoekers en ook met de diversiteit van het publiek: “Het was onder de indruk van de expositie en heeft nu ook kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van onze organisatie.”

 

Wat we gehoord hebben van bezoekers

De bezoekers waren onder de indruk van de foto’s, vonden het een prachtige expositie en World Press Photo werkelijk een opsteker voor Den Bosch.

Ze zeiden trots op de stad te zijn: “Goed dat we zo’n tentoonstelling in huis hebben gehaald, we zijn hiermee een echte volwaardige stad.” Naast bezoekers van buiten de stad, kwamen uiteraard ook inwoners kijken die ook verrast werden door de locatie zelf. “Fijn dat je zo’n tentoonstelling om de hoek is georganiseerd. Ik ben nog niet eerder in Willem Twee geweest, maar wat een mooie en vriendelijke locatie.”