World Press Photo – en World Press Story of the Year

De World Press Photo Contest wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting World Press Photo en staat wereldwijd bekend als een van de meest prestigieuze competities voor fotojournalisten. Dit jaar zijn er meerdere winnende foto’s te zien. Zowel de World Press Photo of the Year – Crying girl on the Border van de Amerikaanse fotograaf John Moore – als de World Press Photo Story of the Year – The Migrant Caravan van de Nederlands/Zweedse fotograaf Pieter ten Hoopen.

 

Wereldbeelden in ‘s-Hertogenbosch

Stichting Wereldbeelden haalt World Press Photo naar Den Bosch in de overtuiging dat we als stad ons best moeten doen om een brede blik op de wereld te behouden. Omdat de toekomst in de handen van jongeren ligt, heeft Wereldbeelden een educatie-aanbod ontwikkeld waardoor bijna alle middelbare scholen een bezoek brengen aan de tentoonstelling. Zo staan ze even stil bij de gebeurtenissen in de wereld, gezien door de ogen van professionele fotografen, en wordt hun beeld van de wereld vergroot.

 

Speciale evenementen

Hedendaagse fotografie vertelt verhalen op velerlei manieren. Tijdens de World Press Photo in Den Bosch kun je leren kijken als een fotograaf. Stichting Wereldbeelden organiseert speciale evenementen met bekende Bossche fotografen en journalisten. Op zaterdag 23 november geeft Brabants Dagblad fotograaf Marc Bolsius geeft een exclusieve rondleiding door de World Press Photo Exhibition 2019.

Op zondag 1 december is er wederom een gratis TLKSHW met NOS-verslaggever Martijn van der Zande. Hij ontvangt Klaas Jan van der Weij, de meest bekroonde sportfotograaf van Nederland, en Jan Mulders die naast zijn werk voor de Volkskrant en de Correspondent ook een eigen boek publiceerde over rugbyclub The Dukes.

 

Willem Twee kunstruimte

De winnende foto’s van World Press Photo 2019 zijn tot en met 8 december in Den Bosch te zien in Willem Twee kunstruimte waar de foto’s prachtig tot hun recht komen. De openingstijden zijn dit jaar verruimd en zijn:

  • maandag t/m donderdag: 9.00 tot 18.00 uur
  • vrijdag: 9.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
  • zondag: 11.00 tot 19.00 uur

Toegangsprijs: 5,50 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Locatie: Willem Twee, www.willem-twee.nl
Adres: Boschdijkstraat 100, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch

De tickets zijn online te koop en bij de kassa in Willem Twee. Vanwege de lange wachtrijen adviseren wij om uw ticket online aan te schaffen via www.willem-twee.nl/event/world-press-photo-2019