Op zondagmiddag 2 december komen Jan Dirk van der Burg (fotograaf des vaderlands) en Freek van den Bergh (nieuwsfotograaf) naar Den Bosch toe. Ze komen praten over hun leven als fotograaf en laten uiteraard ook veel eigen werk zien.

Jan Dirk van der Burg (1978) is sinds begin september benoemd tot Fotograaf des Vaderlands 2018. Tijdens BredaPhoto Festival (het platform voor de presentatie van de Fotograaf des Vaderlands) heeft hij met fotoserie geëxposeerd op de binnenplaats van Breda Botonique met prachtige reeksen als ‘wethouders van middelgrote gemeenten met stekelhaar’. Daarnaast is hij ook de landelijke autoriteit op het gebied van Olifantenpaadjes. Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B.

Freek van den Bergh maakt naast nieuwsfotografie ook portretten en reportages.In 2012 werkte hij als freelancer voor onder andere het AD/Utrecht en Novum en maakte hij een reportage over de Amerikaanse verkiezingen. Vanaf begin 2013 tot eind 2014 is Freek werkzaam geweest in Den Haag als staffotograaf voor persbureau Novum. Voor Novum deed hij onder andere verslag van de abdicatie van koningin Beatrix, de Nuclear Security Summit, Koningsdag, het WK Hockey en Prinsjesdag.

Naast de twee fotografen is er verder live muziek van jong talent Eva Willems. De middag start om 15.00 uur. Net zoals vorig jaar is de toegang gratis en locatie het Werkwarenhuis (Tramkade 24, Den Bosch) .